(Levens)Verhalen: 60 Jaar getrouwd

Tijdreis door de geschiedenis van families

(Levens)Verhalen

» Allemaal zien     1 2 3 4 5 ... 26» Volgende»     » Dia voorstelling

60 Jaar getrouwdInformatie uit een krantenartikel in de Zuid-Limburger t.g.v. 60 jarig huwelijk van Berend ter Hark en Trientje Smit:

het echtpaar, beiden afkomstig uit Groningen, zijn reeds vanaf 1929 woonachtig in Kerkrade en hebben van de trek vanuit het hoge noorden nooit spijt gehad.

Berend ter Hark werkte in Groningen op een boerderij. het zuiden trok hem echter aan en vooral het werk in de mijnindustrie. En zo verhuisde men naar Kerkrade waar de huidige diamanten bruidegom tot bijna aan zijn pensionering op de briketfabriek van de toenmalige staatsmijn Wilhelmina werkte.

Tussendoor werkte hij nog als tuinman en kon zodoende zijn gezin geven wat het nodig had. De diamanten bruid, mevrouw Trientje (artikel schrijft hier Treintje) ter Hark, heeft haar echtgenoot steeds trouw terzijde gestaan. in de tijd die overbleef, nadat zij het werk in het huishouden had gedaan, besteede zij aan handwerken, terwijl zij nu, 7 jaar woonachtig in Hoog Anstel, deelneemt aan tal van aktiviteiten die in het bejaardenhuis worden ondernomen.

Zij schonk het leven aan 4 kinderen t.w. 2 zoons en 2 dochters en samen met hun 12 kleinkinderen gaan Berend en Trientje hun gouden huwelijksfeest (moet zijn: diamanten huwelijksfeest) vieren. Uiteraard zal het hen zowel in Hoog Anstel als tijdens de receptie beslist niet aan belangstelling ontbreken en zullen velen hen op die dag de hand komen drukken met deze bereikte mijlpaal.

Verbonden metBerend ter Hark; Trientje Smit

» Allemaal zien     1 2 3 4 5 ... 26» Volgende»     » Dia voorstelling