Lubertus Jacobus van Hasselt geb. 08 feb 1920 Semarang (Ned. Indië) ovl. 14 jul 1997 Leidschendam

Tijdreis door de geschiedenis van families

Lubertus Jacobus van Hasselt

Mannelijk 1920 - 1997  (77 jaar)


Persoonlijke informatie    |    Media    |    Bronnen    |    Alles    |    PDF

 • Naam Lubertus Jacobus van Hasselt 
  Roepnaam Bert 
  Geboren 08 feb 1920  Semarang (Ned. Indië) Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  [1
  Geslacht Mannelijk 
  Overleden 14 jul 1997  Leidschendam Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  [1
  Aantekeningen 
  • Informatie over deze persoon uit boekje gemaakt door Meta van Hasselt
   Bert, vernoemd naar overgrootvader L.J., begon zijn leven als een energiek kereltje dat zijn aanwezigheid duidelijk kenbaar maakte. Toen hij kon lopen, was de wereld van hèm, althans dat wou hij graag. Toen hij begonte praten, waren zijn eerste woordjes, tot ontzetting van zij n ouders die hem zo devoot verzorgden, Maleis. Zijn dierbare broertje werd door hem in de wie g met zijn gietertje. Toen hij eenmaal had leren lezen, verslond hij boeken. Het was heel sneu om, als hij 's morgens vroeg wakker werd en in zijn "Old Shatterhand" wilde gaan lezen, te moeten ontdekken dat Vader ermee naar bed was gegaan. Toen hij 13 jaar oud was moest hij naar Holland, alleen. Hij werd in Groningen liefderijk opgevangen in huis bij Opa, oma en tante Bep Smit. Dit huis aan de Reitdiepkade 7, hoek Westersingel is in de oorlog per ongeluk gebombardeerd. De familie kwam met de schrik vrij. Naderhand is er op die plek een flatgebouw verschenen waar oom Ab en tante Zus Smit nog geruime tijd hebben gewoond. bert doorliep de Handelsschool en ging naar Rotterdam om economie te studeren. Hij kwam in huis bij de heer en mevr ouw ten Have. De oorlog gooide roet in het eten; Bert probeerde nog naar Engeland te komen, maar dat mislukte. Hij moest onderduiken en maakte kennis met Jaentje en haar familie.
   Bert kreeg na de oorlog een goede baan bij de Nederlandse Bank, eerst inAmsterdam, later in Rotterdam. geleidelijk aan kwam er een geniepige gewrichtsreuma opzetten, die hem steeds meer pijn gaf en in zijn bewegingen kwam hinderen. ook andere kwalen plaagden hem. Moed en wilskracht hebben er in belangrijke mate toe bijgedragen dat hij, ondanks beperkingen, nog steeds weet te genieten van het leven met Jeanne en de kinderen, en andere dierbaren.
  Persoon-ID I1329  Totaal | van Hasselt en Hardeman, Smit en Muntendam

  Vader Jan van Hasselt,   geb. 07 dec 1894, Soemenep (Madoera, Ned. Indië) Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 01 dec 1980, Den Haag, NL Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 85 jaar) 
  Moeder Wilhelmina Margaretha Cornelia Smit,   geb. 11 nov 1898, Groningen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 29 jan 1986, Den Haag, NL Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 87 jaar) 
  Getrouwd 14 jan 1919  Buitenzorg (Ned. Indië) Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  [1
  Gezins-ID F702  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin Jeanne Margaretha van der Vos,   geb. 09 dec 1920, Rotterdam Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 26 okt 1996, Leidschendam Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 75 jaar) 
  Getrouwd 17 feb 1949  Rotterdam Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  [1
  Kinderen 
   1. Levend
   2. Levend
  +3. Levend
  Gezins-ID F689  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • (Levens)Verhalen
  Moed en wilskracht
  Moed en wilskracht

 • Bronnen 
  1. [S1] Meta van Hasselt.